Medale Targów „Smaki Regionów” wręczył minister rolnictwa Stanisława Kalemba, Dariusz Młotkiewicz, Sekretarz Stan w Kancelarii Prezydenta RP oraz Igor Hutnikiewicz, Przewodniczący Komisji Żywności Związku Województw Rzeczypospolitej Polskiej.
Lista nagrodzonych:
1. Gospodarstwo „Kaszubska Koza” Honorata Strusińska, produkt nagrodzony: Ser Kozi „Kozia Rura”,
2. Piekarnia Cukiernia Natura Zbigniew Piskorski, produkt nagrodzony: „Rogal Świętomarciński”,
3. Gospodarstwo „ZAGON”, produkt nagrodzony: Ogórek Kołobrzeski,
4. Gospodarstwo PHU Kowalski Krzysztof, produkt nagrodzony: Olej Lniany tłoczony na zimno,
5. Rolnicza Spółdzielnia Produkcyjna im. Jarosława Dąbrowskiego Kruszenia, produkt nagrodzony: Salceson Wiejski Kruszewski,
6. Browar „EDI” Edward Wilk, produkt nagrodzony: Piwo Niepasteryzowane – Wschowskie Ciemne,
7. Zakład Uboju i Przerobu Mięsa Jan Fołta, Przysmak Zapiekany Markowski,
8. Bacówka Towary Tradycyjne, produkt nagrodzony: Szynka Naturalna,
9. Pracownia Cukiernicza Magdalena Kroczek, produkt nagrodzony: Sorbet Jabłko Prażone – Antonówka,
10. APIHERBA dr Edward Kałużny, Ośrodek Apifitoteriapii, Pałac Witosław, produkt nagrodzony: Miodówka Witosławska.
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz