Dziś jest: 18.03.2025
Imieniny: Boguchwały, Cyryla
Data dodania: 2025-03-18 08:30

Aleksandra Sawczuk

Młoda olsztynianka prezentuje kulinarne umiejętności na antenie TVN. Tym razem wystąpiła w popularnej „śniadaniówce”

Młoda olsztynianka prezentuje kulinarne umiejętności na antenie TVN. Tym razem wystąpiła w popularnej „śniadaniówce”
17-letnia uczennica olsztyńskigo Gastronomika od blisko miesiąca prezentuje się widzom w programie „Masterchef Nastolatki”. W poniedziałek (17 marca), Julia wystąpiła również w „Dzień dobry TVN”, przyrządzając różnorodne odmiany kasz
Fot. Masterchef Nastolatki TVN / Facebook

Uczennica olsztyńskiego Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, 17-letnia Julia Krasnowska, bierze udział w obecnie emitowanej edycji programu kulinarnego „Masterchef Nastolatki”. Sukces w postaci otrzymania popularnego „fartucha”, zapewniło dziewczynie przygotowanie wyrafinowanego dania, które zachwyciło jurorów. Była to polędwiczka wieprzowa sous-vide w sosie porowo-cytrynowym, z puree z kalafiora i czarną soczewicą. Natomiast wczoraj, w poniedziałek (17 marca), Julia prezentowała swoje kulinarne umiejętności w programie „Dzień dobry TVN”, przyrządzając różnorodne odmiany kasz, w towarzystwie Darii Ładochy.  

reklama

Mam wiele talentów”

17-letnia uczennica Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Olsztynie od blisko miesiąca prezentuje się widzom w popularnym programie „Masterchef Nastolatki”, emitowanym przez stację TVN. Dziewczyna łączy pasję z wieloma innymi zainteresowaniami. Poza gotowaniem uwielbia grę na gitarze oraz fascynuje się piercingiem. Julka angażuje się również w dodatkowe aktywności w szkole i jest wolontariuszką.

- Bez przesadnej skromności – mam wiele talentów. I uważam też, że jestem nastolatką, która nie żyje już jednak trybem życia właściwym innym beztroskim nastolatkom. Postrzegam siebie już jako młodą dorosłą – tłumaczyła w rozmowie z Gazetą Olsztyńską.

Julka dostała „fartucha”

Nastolatka zakwalifikowała się do kulinarnego programu dzięki przyrządzeniu dania, które zachwyciło jurorów. Zaserwowała bowiem polędwiczkę wieprzową sous-vide w sosie porowo-cytrynowym, z puree z kalafiora i czarną soczewicą. Warto wspomnieć, iż lokalna społeczność, szkoła, nauczyciele oraz rówieśnicy trzymają kciuki za sukces Julki. W mediach społecznościowych olsztyńskiego Gastronomika kilkukrotnie publikowano wpisy, mające na celu wyrażenie wsparcia dla 17-latki.

Występ w „Dzień dobry TVN”

Wczoraj, 17 marca, dziewczyna ponownie zagościła na ekranach telewizorów. W towarzystwie prezenterki telewizyjnej i dziennikarki kulinarnej, Darii Ładochy, wystąpiła w „Dzień dobry TVN”, prezentując widzom różne sposoby na wykorzystanie kasz. Pojawiła się zarówno wersja klasyczna, jak również wydanie nowoczesne.

Dziewczyna po raz kolejny zaprezentowała swoją kulinarną kreatywność oraz precyzję. Co ciekawe, w jednym z ostatnich wywiadów, udzielonych lokalnym mediom, Julka wspomniała, iż przed kamerą czuje się jak ryba w wodzie i nie ma problemu z występami publicznymi.

Przypominamy, iż poczynania młodych kucharzy w programie „Masterchef Nastolatki” oglądać można co poniedziałek, o godz. 20:50, na antenie TVN.

Komentarze (2)

Dodaj swój komentarz

  • Świński Ryj 2025-03-18 09:50:06 195.136.*.*
    Kolejna gwiazda,żeby tylko nie skonczyla jak jej poprzedniczka.
    Odpowiedz Przenieś Oceń: 4 11
  • Janusz Pisiewicz 2025-03-18 08:43:57 213.184.*.*
    I bardzo dobrze.
    Odpowiedz Przenieś Oceń: 6 0

www.autoczescionline24.pl