W miniony weekend, w Biskupcu miłośnicy piwa mogli zobaczyć jak warzy się regionalne browary i co ważne spróbować przeróżnych gatunków piwa. Impreza miała charakter nie tylko rozrywkowy, ale i edukacyjny, piwowarzy z dużym zaangażowaniem opowiadali o niemal zapomnianych już browarniczych tradycjach naszego regionu. Wiele osób odwiedziło także Warmińskie Objazdowe Muzeum Browarnictwa.
Dużym powodzeniem cieszyły się stoiska wystawców, od których można było spróbować browaru najświeższego - prosto z beczki. Ze względu na weekendowy upał szczególnie pożądany był oczywiście browar zimny. Poza klasycznym piwem uczesticy imprezy mogli skosztować buzy jęczmiennej, kwasu chlebowego, fafernuchów i nowolatek.
Wydarzenie wzbogaciły wieczorne koncerty, wystąpili m.in. ukraiński zespół folkowy Biłyj Bereh, teatr Tańca Ognia Asura, a gwiazdą niedzielnego wieczora byli Skaldowie.
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz