Warmia i Mazury rybami stoją. Mógł się o tym przekonać każdy, kto odwiedził wczoraj Amfiteatr im. Loiusa Armstronga w Iławie. Tam w konkursie na najlepszą potrawę rybną brały udział restauracje, zakłady gastronomiczne i gospodarstwa agroturystyczne. Swoje talenty prezentowali również samorządowcy, których zadaniem było ugotowanie pysznej, rybnej zupy.
Święto Ryby to kolejne z cyklu wydarzeń, których celem jest prezentacja dziedzictwa kulinarnego Warmii i Mazur oraz spotkanie miłośników i znawców kuchni regionalnej.
Miłośników regionalnej strawy już dziś informujemy, że kolejne imprezy promujące żywność lokalną, odbędą się już na początku września. Regionalne Ekologiczne Targi Chłopskie odbędą się w Olsztynku w terminie 3-4 września. W tym samym czasie w Olsztynie odbywać się będzie Festiwal Smaki Warmii, Mazur i Powiśla.
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz