A | A | A
Data dodania: 2010-02-12 13:18
Iwona Starczewska
Dobre bo...z Warmii i Mazur
Nasz region ma się czym pochwalić. Na Warmii i Mazurach produkuje się żywność ekologiczną, która ma szansę zaistnieć na rynkach światowych. Wszystko dzięki Międzynarodowym Targom Żywności i Produktów Ekologicznych BioFach Norymberga 2010, na których nie zabraknie siedmiu firm reprezentujących warmińsko-mazurskie.
reklama
Wśród regionalnych firm, które zaprezentują się na Targach w Norymberdze, znajdą się:
1. Firma „Eko” (Tuczki , gm. Rybno); oferta: produkcja wyrobów przemiału zbóż (mąka, otręby, makaron)
2. ,,Eko-Piekarnia” w Wydminach; oferta: produkcja wyrobów przemiału zbóż (chleb graham, mazurski, wiejski)
3. S-Kadra (Wiejskie Delikatesy w Olsztynie); oferta: obrót produktami ekologicznymi
4. Mleczarnia ,,Eko-Łukta” w Łukcie; oferta: przetwórstwo artykułów mleczarskich
5. ,,Chłodnia Olsztyn” ; oferta: owoce i warzywa mrożone
6. Gospodarstwo rodzinne z Gołdapi; oferta: wyroby własnej produkcji z mięsa zwierząt certyfikowanych
7. Gospodarstwo rolne Eko Agro-Tur z Gołdapi; oferta: uprawa konsumpcyjna zbóż ekologicznych (orkisz, żyto, owies, zboża paszowe)
Źródło: Własne/WWiM
Komentarze (2)
Dodaj swój komentarz