W Olsztynie weganie będą świętować już 28 kwietnia. Tego dnia spotkają się w Bistro Wegetujemy (ul. Mrongowiusza 3) na specjalną ucztę dla ciała i ducha. W programie między innymi degustacja potraw wegańskich, konkurs kulinarny z nagrodami, wykład dietetyka i wege-biblioteka.
Dokładny program:
16:30 - kuchnia społeczna i konkurs na najlepsze danie wegańskie (100 % kuchnia roślinna, bez dodatku produktów mlecznych, jaj, miodu i innych składników pochodzenia zwierzęcego).
Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać swoje zgłoszenie na adres e-mail: [email protected] (imię i nazwisko, numer telefonu, nazwa i podstawowe składniki przygotowanej potrawy). Do wygrania bestsellerowa książka Marty Dymek „Jadłonomia” oraz vouchery do Wegetujemy Bistro.
Zasady kuchni społecznej są proste: wystarczy wzbogacić wspólną pulę potraw przynajmniej jednym daniem lub za jedynie 5 zł uzyskać możliwość spożywania wszystkich zgromadzonych potraw.
17:00 - spotkanie z Rafałem Kamińskim - zawodnikiem i trenerem MuayThai w Academia Gorila Olsztyn, weganinem, ambasadorem kampanii Jasna Strona Mocy. Przedstawi on męski punkt widzenia na dietę roślinną oraz zalety jej stosowania przez osobę zawodowo uprawiającą sport.
17:30 - spotkanie z Patrycją Fijał – doświadczoną dietetyczką, która opowie o zdrowotnych aspektach weganizmu oraz najnowszych odkryciach i zaleceniach lekarzy.
Przez cały czas działać będzie „Biblioteka świadomego człowieka”, czyli zbiór najciekawszych i najbardziej wartościowych książek z zakresu praw zwierząt, etyki jedzenia oraz tajników kuchni roślinnej, w tym książki kucharskie, a także magazyn „Vege”.
Dla wszystkich zainteresowanych wypróbowaniem diety wegańskiej w codziennym odżywianiu będą dostępne specjalnie opracowane startery, które pomogą zdrowo, przyjemnie i smacznie przejść na dietę roślinną.
Komentarze (1)
Dodaj swój komentarz