W pierwszym etapie Mistrzostw, spośród 59 zespołów z całej Polski, wybrano szczęśliwą dwunastkę, między innymi Annę Zielnik oraz Martynę Pawlak, uczennice klasy drugiej w zawodzie cukiernik Zasadniczej Szkoły Zawodowej Nr 5 w Zespole Szkół Gastronomiczno - Spożywczych w Olsztynie.
W finale nasz zespół zajął trzecie miejsce, otrzymując brązowe medale Mistrzostw!
Tematem przewodnim tegorocznych zmagań konkursowych był „Film i sztuka kinematografii”. Czarno-biały film zainspirował uczennice do stworzenia tortu „Pół żartem, pół serio” o niebanalnej kompozycji smaków i walorów wizualnych. Natchnieniem dla oryginalnego i tajemniczego deseru na talerzu, była „Alicja w Krainie Czarów”.
Udział w Mistrzostwach pozwolił im na zdobycie cennego doświadczenia oraz odkrycia nowych możliwości rozwoju zawodowego.
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz