Przez cały weekend w Hotelu Omega nad jeziorem Ukiel, olsztynianie i turyści będą mieli okazję spróbować najlepszych trunków z 21 browarów rzemieślniczych z całej Polski, a także skosztować smakołyków serwowanych z dziesięciu zaproszonych na wydarzenie foodtrucków.
Program tego święta piwa to jednak nie tylko degustacja piwa, liczne prelekcje na jego temat, czy pokazy warzenia. To również koncerty na żywo, strefy foodtruck, zabawy dla dzieci i konkursy dla dorosłych.
Dzień 1. (28.07.2017)
17:00 - 17:00 Otwieramy bramy i odkręcamy krany.
18:30 - 19:30 Scena główna. Browarnik Tomek, czyli Tomasz Janiak - wykład o polskiej piwnej
rewolucji. Początki, najważniejsze piwa, kamienie milowe oraz stan obecny.
17:00 - 23:30 Namiot PSPD - spotkania z piwowarami, dyskusje, prezentacje surowców, wymiana doświadczeń.
19:30 - 22:00 Scena główna - koncert BEZJAHZGH (rock/reggae).
23:30 - 23:45 Zakręcamy krany i zamykamy pierwszy dzień festiwalu.
Dzień 2. (29.07.2017)
12:00 - 12:00 Otwieramy bramy i odkręcamy krany.
12:00 - 23:30 Namiot PSPD - spotkania z piwowarami, dyskusje, prezentacje surowców, wymiana doświadczeń.
12:05 - 17:00 Scena główna. Komentowany pokaz warzenia piwa z zacieraniem. Rozmowy ze sceny, opowieści o piwie, rozmowy z piwowarami z browarów uczestniczących na festiwalu. Prowadzenie Jerzy Mackiewicz - blog Sok z Jednorożca, Bogdan Sadowski - piwowar domowy, prezenter radia UWM FM, Artur Kamiński - piwowar domowy i wiceprezes Zarządu PSPD.
12:00 - 23:30 Otwarty trening ‘na sucho’ do turnieju IGNIS BEER PONG (sala otwarta).
13:00 - 13:20 Oficjalne otwarcie festiwalu.
14:00 - 14:45 Bieg HOPKINS Piwna Mila.
17:00 - 18:00 Scena główna. Koncert WARMIŃSKI RAP w składzie DZIKI X DOKTOR (rap).
20:30 - 22:00 Scena główna. Koncert VSHOOD feat. KAROLINA CZARNECKA (dnb/electro).
23:30 - 23:45 Zakręcamy krany i zamykamy drugi dzień festiwalu.
Dzień 3. (30.07.2017)
12:00 - 12:00 Otwieramy bramy i odkręcamy krany.
12:00 - 18:00 Namiot PSPD - degustacje piw domowych - wymiana doświadczeń, ocena piwa.
12:30 - 15:00 Turniej IGNIS BEER PONG (sala otwarta).
15:00 - 16:00 Sala A. Dodatki w piwie - praktyczne porady od piwowara z browaru Dziki Kocur Daniela Góreckiego. Panel dyskusyjny (wstęp wolny).
15:10 - 16:00 Finał IGNIS BEER PONG (sala otwarta).
16:00 - 17:00 Sala A. Prozdrowotne właściwości piwa. Prowadzenie Piotr Starowicz - doktorant IV roku Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie (wstęp wolny).
16:00 - 17:30 Niespodzianka! Koncert AKADEMIA (punk).
18:00 - 18:00 Zakręcamy krany i kończymy pierwszą edycję festiwalu piw rzemieślniczych.
Komentarze (0)
Dodaj swój komentarz