Restauracja Warmia wystartowała w roku 2021, znajdując swoje miejsce na pierwszym piętrze Hotelu Przystań Warmia przy ul. Żeglarskiej w Olsztynie. Za projektem stoi Bartosz Niedzwiecki, znany i wielokrotnie nagradzany szef kuchni. Zdobył m.in. I miejsce w konkursie "Gastro Hotel", a także pracował przy obsłudze gastronomicznej wielkich wydarzeń, takich jak Mazurska Noc Kabaretowa w Mrągowie.
Restauracja Warmia, zgodnie ze swoją nazwą, specjalizuje się w regionalnej kuchni i stawia na produkty pozyskiwane od lokalnych dostawców.
Mimo doskonałej lokalizacji wśród hoteli, zjawiskowego widoku na jezioro Ukiel i autorskich przepisów, właściciel restauracji zdecydował się zakończyć działalność.
- Z dniem 20 września Restauracja Warmia zamyka swoje drzwi – czytamy w oświadczeniu opublikowanym w mediach społecznościowych. - Pragniemy podziękować Wam za wspólne 3 lata (…) Była to dla nas wspaniała kulinarna przygoda, w której mogliśmy dzielić się z Wami naszą pasją i gościnnością. Mieliśmy przyjemność organizować dla Was liczne przyjęcia i uroczystości, stając się częścią Waszych wyjątkowych chwil.
Dla osób, które stołowały się w restauracji nad Ukielem w oświadczeniu pojawia się jednak nuta optymizmu. Jak tajemniczo zapowiada właściciel „już wkrótce zapraszamy Was do siebie, na nasze podwórko” i dodaje „czas na wyjazd na wieś i nowe wyzwania!”.
Komentarze (8)
Dodaj swój komentarz