Na targach w Łodzi swoje produkty zaprezentowały firmy: Tradycyjna Wędzarnia Warmińska z Kaborna, pasieka „Bartnik Mazurski” z Kętrzyna, Smażalnia „Sandacz” z Olsztyna, „Gościniec” z Głodowa oraz Mazurskie Miody ZPH „Karolina” ze Stawigudy.
Pierwsze miejsce i Złoty Medal NATURA FOOD 2010 w kategorii produkty tradycyjne zdobyła Tradycyjna Wędzarnia Warmińska z Kaborna za „Węgorza wędzonego w skórce”. W tej samej kategorii wyróżnienie otrzymała pasieka ,,Bartnik Mazurski” (za miód lipowy) oraz ,,Gościniec” (za ,,Płoć na królewski stół”).
W III Targach Naturalnej Żywności NATURA FOOD, które trwały od 15 do 17 października 2010 roku swoje produkty zaprezentowało prawie 200 firm. Udział był współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.
Komentarze (1)
Dodaj swój komentarz